14
null

Dell ECS Deploy 2023 D-ECS-DY-23 Exam Questions

D-ECS-DY-23 Dell ECS Deploy 2023 Exam is a recently introduced alternative to the DES-1B21 exam. PassQuestion is pleased to offer you the most up-to-date Dell ECS Deploy 2023 D-ECS-DY-23 Exam Questions, which will not only expand your knowledge but also boost your confidence when preparing for the D-ECS-DY-23 exam. With our comprehensive collection of Dell ECS Deploy 2023 D-ECS-DY-23 Exam Questions, you can delve deeper into the subject matter, gain a better understanding of the key concepts, and enhance your overall exam performance. Trust PassQuestion to provide you with valuable resources and support on your journey to success in the D-ECS-DY-23 exam!

Dell ECS Deploy 2023 Exam

The Dell ECS Deploy 2023 Exam is designed to test candidates' knowledge and abilities in implementing and managing ECS solutions. This exam evaluates their understanding of key ECS components such as ECS OS and ECS software, data client access options, and integrations with Dell Cloud Tier, PowerScale Cloud Pools, and Networker CloudBoost. The certification focuses on the skills required for deployment engineers to install, configure, and monitor the ECS object storage solution. The exam has a duration of 90 minutes and consists of 45 questions. To pass the exam, candidates need to achieve a score of at least 63%.


Exam Topics

Topics likely to be covered on this exam include:

ECS Overview (16%)

• Identify ECS key features, functions, and capabilities

• Differentiate ECS architecture and components

• Describe the ECS solution, including hardware configuration, typical single and multi-site deployments, and case scenarios

• Identify ECS D@RE features and functionality and Active Directory integration with ECS

ECS Implementation (36%)

• Prepare the site and ECS system for installation

• Install the ECS core OS and configure network separation and network configuration

• Perform ECS Software installation

• Perform the initial configuration of an ECS

• Troubleshoot ECS installation issues

ECS Administration (22%)

• Define how ECS packages and protects data within a local site and federation

• Configure ECS using the portal

• Configure ARM, ACLs, quotas, or retention policies on namespaces and buckets

• Monitor an ECS solution for problems

ECS Data Client Access (18%)

• Configure the ECS integration with Amazon S3 using the ECS Portal, the Amazon S3 browser, and REST APIs

• Configure the ECS integration with OpenStack Swift using the management interfaces and APIs

• Configure object client applications with ECS

• Configure ECS GeoDrive, ECS CLI, and REST API

ECS Integrated Solutions (8%)

• Integrate ECS and Dell Cloud Tier

• Integrate ECS and Isilon CloudPools

• Integrate ECS and NetWorker with CloudBoost


View Online Dell ECS Deploy 2023 D-ECS-DY-23 Free Questions

1. Which type of license is required to add additional VDCs to a federation?

A. Replication

B. Capacity

C. Expansion-Capacity

D. D@RE

Answer: B

 

2. A single VDC environment has multiple ECS Gen3 racks. How does the Nile Area Network (NAN) communicate between the ECS Gen3 racks?

A. Fox/Hound port 41 and 45

B. Hare/Rabbit port 16 and 17

C. Turtle port 51 or 52

D. Management port node 1 or 2

Answer: A

 

3. Which configuration task is optional in ECS when enabling NetWorker with CloudBoost and ECS integration?

A. Create a dedicated namespace for CloudBoost storage

B. Generate with S3 secret key to add to the CloudBoost configuration

C. Create an object user account for CloudBoost access

D. Create a dedicated storage pool for CloudBoost storage

Answer: D

 

4. By default, how long does ECS retain capacity utilization data in monitoring history?

A. 1 day

B. 7 days

C. 60 days

D. 1 year

Answer: C

 

5. How can an administrator avoid replicating a bucket and NOT use the global protection feature of ECS?

A. Create a replication group with the local VDC

B. Choose local or remote protection from the drop-down list during bucket creation

C. Global protection feature must be used

D. Disable ECS replication

Answer: A

 

6. Which port is available for the ECS REST API?

A. 2049

B. 4443

C. 8080

D. 9081

Answer: B

 

7. Which type of load balancer can be configured to proactively conduct health checks of ECS nodes and remove unavailable nodes from the rotation?

A. Physical/virtual

B. HA proxy

C. Manual IP

D. DNS round robin

Answer: A

 


Related Articles