41
null

MuleSoft MCD-Level 2 Exam Questions

The MuleSoft Certified Developer - Level 2 (Mule 4) Exam is an excellent opportunity for developers to demonstrate their MuleSoft skills and earn a certification that validates their expertise. PassQuestion MCD-Level 2 Exam Questions can help you prepare and pass the exam with ease. They are designed by experts and cover all the topics and objectives of the exam. To prepare for the exam, you need to master the exam objectives, and PassQuestion MCD-Level 2 Exam Questions can help you achieve that. With their affordable and reliable MCD-Level 2 Exam Questions, you can pass the exam with ease and advance your career in MuleSoft.

MuleSoft Certified Developer - Level 2 (Mule 4)

A MuleSoft Certified Developer – Level 2 should be able to independently work on production-ready Mule applications – applications that are ready to be used in a DevOps environment in professional software development projects and address and balance critical non-functional requirements including monitoring, performance, maintainability, reliability, and security. The MuleSoft Certified Developer – Level 2 exam validates that a developer has the required knowledge and skills to:

● Expose production-ready Anypoint Platform-managed APIs from Mule applications.

● Implement maintainable and modular Mule applications and their Maven builds.

● Implement monitorable Mule applications.

● Implement performant and reliable Mule applications.

● Secure data at rest and in transit.

MCD-Level 2 Exam Details

Format: Multiple-choice, closed book, proctored, online

Length: 60 questions

Duration: 120 minutes (2 hours)

Pass score: 70%

Language: English

Cost:$400 (include one free retake)

Prerequisites: MCD-Level 1

You can take the exam a maximum of 5 times, with a 24-hour wait between each attempt.

MuleSoft Certified Developer – Level 2 Exam Objectives

The exam validates that you can perform the following tasks.

Expose production-ready Anypoint Platform-managed APIs from Mule applications

  • Implement versioning of specific API-related artifacts
  • Configure custom or out-of-the-box (OOTB) API policies
  • Implement server-side caching of API invocations using API policies
  • Request access to APIs while honoring environment-specific scoping
  • Implement HTTP callbacks (webhooks)
  • Code API implementations to perform API auto-discovery

Implement maintainable and modular Mule applications and their Maven builds

  • Modularize and optimize Mule application Maven build configurations
  • Implement Maven-based automated deployment to Mule runtimes
  • Execute MUnit tests with Maven
  • Implement unit tests with the MUnit framework and tooling
  • Build custom API policies
  • Encapsulate common Mule application functionality in libraries
  • Implement custom message processors using the Mule SDK or XML SDK

Implement monitorable Mule applications

  • Expose healthcheck endpoints from a Mule application
  • Implement effective logging
  • Change log levels and aggregate and analyze logs
  • Monitor Mule applications and Mule runtimes using Anypoint Platform or external tools
  • Implement message correlation, including persistence and propagation of correlation IDs over HTTP

Implement performant and reliable Mule applications

  • Implement ObjectStore persistence for all Mule deployment options
  • Implement fault-tolerant, performant, and traceable message passing with the VM and AnypointMQ connectors
  • Implement fault-tolerant invocations of HTTP-based APIs, reacting correctly to HTTP status codes
  • Validate assertions using the Validation module
  • Validate messages against XML- or JSON-Schema documents
  • Parallelize integration logic using scatter-gather
  • Implement compensating transactions for partially failed scatter-gather
  • Implement client-side caching of API invocations for performance

Secure data at rest and in transit

  • Implement secure, environment-dependent properties management
  • Create, package, and distribute keys and certificates
  • Expose and invoke APIs over HTTPS
  • Implement TLS mutual authentication on the client and server side
  • Implement API invocations authenticated by Basic Auth or OAuth2 with HTTP or REST connectors

View Online MuleSoft Certified Developer - Level 2 (Mule 4) MCD-Level 2 Free Questions

1. A new Mule project has been created in Anypoint Studio with the default settings.

Which file inside the Mule project must be modified before using Maven to successfully deploy the application?

A. Settings.xml

B. Mule.artificact.json

C. Config.yaml

D. Pom.xml

Answer: D

2. A Mule application uses API autodiscovery to access and enforce policies for a RESTful implementation.

A. The name of the flow that has HTTP listener to receive all incoming RESTful operation requests

B. Any of the APIkit generate implement flows

C. Northing because flowRef is an optional attribute which can be passed runtime

D. The name of the flow that has APikit Console to receive all incoming RESTful operation requests.

Answer: A

3. The Center for Enablement team published a common application as a reusable module to the central Nexus repository.

How can the common application be included in all API implementations?

A. Add a Maven dependency in the PCM file with multiple-plugin as

B. Copy the common application's source XML file and out it in a new flow file in the src/main/mule folder

C. Add a Maven dependency in the POM file with jar as

D. Download the common application from Naxus and copy it to the src/main/resources folder in the API

Answer: C

4. Which pattern should be used to invoke multiple HTTP APIs in parallel and roll back failed requests in sequence?

A. A Parallel for Each scope with each HTTP request wrapped in a Try scope

B. VM queues as a reliability pattern with error handlers to roll back any requests

C. A database as a transactional outbox and an Until Successful router to retry any requests

D. Scatter-Gather as central Saga orchestrator for all API request with compensating actions for failing routes

Answer: D

5. A company has been using CI/CD. Its developers use Maven to handle build and deployment activities.

What is the correct sequence of activities that takes place during the Maven build and deployment?

A. Validate, initialize, compile, package, test, install, verify, verify, deploy

B. Initialize, validate, compute, test, package, verify, install, deploy

C. Validate, initialize, compile, test package, verify, install, deploy

D. Validation, initialize, compile, test, package, install verify, deploy

Answer: C

6. Which statement is true about using mutual TLS to secure an application?

A. Mutual TLS requires a hardware security module to be used

B. Mutual TLS authenticates the identity of the server before the identity of the client

C. Mutual TLS ensures only authorized end users are allowed to access an endpoint

D. Mutual TLS increases the encryption strength versus server-side TLS alone

Answer: B

7. Which plugin or dependency is required to unit test modules created with XML SDK?

A. XMLUnit

B. Junit

C. MUnit Extensions Maven plugin

D. MUnit Maven plugin

Answer: C

8. An order processing system is composed of multiple Mule application responsible for warehouse, sales and shipping. Each application communication using Anypoint MQ. Each message must be correlated against the original order ID for observability and tracing.

How should a developer propagate the order ID as the correlation ID across each message?

A. Use the underlying HTTP request of Anypoint MQ to set the “X-CORRELATION_ID” header to the order ID

B. Set acustom Anypoint MQ user property to propagate the order ID and set the correlation ID in the receiving applications.

C. Use the default correlation ID, Anypoint MQ will sutomatically propagate it.

D. Wrap all Anypoint MQ Publish operations within a With CorrelationID scope from the Tracing module, setting the correlation ID to the order ID

Answer: D

Related Articles